Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Iz Ambasade SAD-a poslali jasnu poruku Miloradu Dodiku

30/06/2015

Državne pravosudne institucije predviđene su Dejtonskim mirovnim sporazumom i potvrđene od Ustavnog suda BiH. Ova nadležnost je oduvijek pripadala državi. Niti jedan od entiteta ne može organizirati referendum o nadležnostima koje pripadaju državi.

Ovo je danas rečeno Feni iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u odgovoru na molbu za komentar jučerašnje najave predsjednika Republike Srpske o održavanju referenduma.

Dodik je najavio da će pitanje o kojem će se izjašnjavati građani RS-a na referendumu biti “da li prihvataju nametnute zakone visokih predstavnika u prošlosti, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH te da li prihvataju da se u RS-u primjenjuju odluke tih državnih pravosudnih institucija“.

Iz Ambasade SAD-a, međutim, naglašavaju da je nezavisno pravosuđe temelj svake demokratije i svi trebaju da ga poštuju.

– Sud BiH i Tužilaštvo BiH moraju temeljito istražiti nove dokaze u slučajevima ratnih zločina i nastaviti procesuirati relevantne slučajeve u skladu sa zakonima ove zemlje – rečeno je u odgovoru Feni.

Komentari

5 Comments

 1. kruškovača

  30/06/2015 at 14:03

  O čemu to amerikanci pričaju,Mile je gazda

 2. Miki

  30/06/2015 at 15:27

  Vodi ga mami da ti napravi jos jednog gazdu

 3. Slobodan

  01/07/2015 at 17:34

  Ma jest, Mile je veliki KURAC

 4. PERA

  02/07/2015 at 00:40

  Prvo neka se kriminal rascisti

 5. Božo Marić Zux

  04/07/2015 at 10:56

  amer vam je i napravio drzavu, amer vam i kontrolira drzavu, zivite u sirotinji, gledate kako ce te racune platitit i sta ce te jesti danas, a kamoli sutra. a vi jos uvjek gledate tko je Hrvat,Bosnjak,Srbin… nema vama pomoci dok tako razmisljate nikako..

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.