Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Kruh sv. Ante"

Iz Bosne i Hercegovine otpremljeno 20 tona pomoći za Ukrajinu

donacija za ukrajinu

“Zahvaljujemo dobročiniteljima, prijateljima i članovima ‘Kruha sv. Ante’, a i vjernicima župa u Hrvatskoj i BiH koji su na poziv svojih pastira brzo i konkretno reagirali, pokazali time svoju velikodušnost, a i sjetili se ratnih i poratnih dana kada je i nama jednako tako prikupljana i dopremana svakovrsna pomoć”, kazao je fra Stipo Karajica

Pošiljka od 20 tona humanitarne pomoći ukupne vrijednosti oko 91.000 maraka otpremljena je u srijedu ratom pogođenom stanovništvu u Ukrajini, a u organizaciji Humanitarno-karitativne udruge “Kruh sv. Ante” Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

U skladištenju, ukrcaju i otpremi tegljača raznom pomoći u vidu mesnih konzervi, gotove hrane, kafe, toplih napitaka za odrasle i djecu, higijenskih potrepština i pokrivača-deka sudjelovali su i značajan doprinos dali svećenici franjevci i vjernici župa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini novčanim prilozima, te dobročinitelji, članovi i volonteri, saopćeno je iz Katoličke tiskovne agencije (KTA).

Navode kako je namjensko prikupljanje, sadržaj i slanje pošiljke plod intenzivnih dogovora s koordinatoricom nacionalnog Caritasa-SPES u Lavovu Mirom Milavec, kao i svakodnevnih izvještaja franjevaca Kapucina Kustodije u Kijevu, na čelu s fra Blažejom Šuška, kojima će dio iz ove pošiljke biti proslijeđen u Dnjepar i Kremenčkuk kako bi uz pomoć volontera mogli podijeliti ratom ugroženom stanovništvu i vjernicima u ove predbožićne blagdane.

“Zahvaljujemo dobročiniteljima, prijateljima i članovima ‘Kruha sv. Ante’, a i vjernicima župa u Hrvatskoj i BiH koji su na poziv svojih pastira brzo i konkretno reagirali, pokazali time svoju velikodušnost, a i sjetili se ratnih i poratnih dana kada je i nama jednako tako prikupljana i dopremana svakovrsna pomoć”, kazao je predsjednik “Kruha sv. Ante” u Hrvatskoj i koordinator akcije pomoći za Ukrajinu fra Stipo Karajica.