Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grupa "Pravda za Dženana"

Pozvali sve građane da im se pridruže na protestima: Probudite se, djecu nam ubijaju

pravda_za_dzenana_

“Rekli su nam da ne možemo zbog jednog slučaja srušiti kompletan sistem, rekli su nam, ”uredu, ubijen je Dženan, ali moramo dalje”

Porodica ubijenog Dženana Memića kao i članovi grupe “Pravda za Dženana” pozvali su sve bh. građane i građanke da im se pridruže na protestu koji će se održati 08. februara (subota) u 13. sati na platou ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu. Njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

– Pozivamo sve dobre ljude, ljude koji se kroz život vode istinom, da nam daju podršku i pridruže nam se u našoj borbi.

Četiri godine se borimo za pravdu djeteta koje je odgajano da zna šta je grehota, sramota i haram! Djeteta koje je odgajano da poštuje i da je zahvalan onome ko ga dobru nauči, da čini i brani dobro, a da se odmakne od zla i da suzbija zlo bez obzira od koga dolazilo.

Četiri godine se borimo za pravdu mladića koji je odgajan da bude vrijedan, častan i pošten, mladića koji je učen da poštenje i pravednost nisu luksuz, i da poštenih i pravednih ima mnogo iako su zulumćari fursat uzeli.

Četiri godine se borimo za pravdu djeteta koje je odgajano da voli radinost, da voli život dostojan čestitog čovjeka.

Četiri godine borimo se za pravdu djeteta koje je bilo pošteno i živjelo poštenje čuvajući obraz i čast svoje porodice, djeteta koje je živjelo nadu da je svako dobar i neiskvaren kao on sam!

Rekli su nam da ne možemo zbog jednog slučaja srušiti kompletan sistem, rekli su nam, ”uredu, ubijen je Dženan, ali moramo dalje!” A znamo da onaj ko ubije jednog nevinog kao da je ubio sve ljude!

Zar nije obaveza onih koji su živi da istraju u traženju pravde za jednog nevino ubijenog?

Pokazali su nam da zakon nije isti za sve, da se primjenjuje selektivno, mi se protiv toga borimo.

Ubili su nam Dženana. Pokušali zataškati ubistvo. U subotu, 08.02.2020.g, na četvrtu godišnjicu njegove smrti, pred Narodnim pozorištem, u 13h, održat ćemo 19.proteste.

Probudite se, djecu nam ubijaju, kaže se u pozivu grupe “Pravda za Dženana”.