Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. glumac

Emir Hadžihafizbegović kaže da je dobio titulu lorda i komad zemlje u Engleskoj

emir hadzihafizbegovic

U pasošu će mi pored imena i prezimena stajati i počasna titula, kaže Hadžihafizbegović

– Iz Engleske mi je prije sedam dana stiglo neobično i potpuno fascinantno pismo, kao i kompletna dokumentacija o poklanjanu jednog dijela zemlje meni, kao i stjecanju titule engleskog lorda – otkriva Emir Hadžihafizbegović za “Avaz”.

Ističe da je porodica koja mu je poklonila zemlju, izrazila želju da ostane anonimna.

– Mogu samo reći da se radi o Bosancima koji dugo žive u Londonu i koji su me ovim činom potpuno šokirali. Naravno, u pozitivnom smislu – govori glumac.

U svom dugom pismu, pored svih administrativnih i katastarskih papira, kaže da su mu poslali i dio karte i sliku zemlje koju je dobio.

– Kao razlog za ovakav poklon i čast, naveli su da su poštovaoci mog lika i djela i da mi na ovaj način žele iskazati počast – dodaje Hadžihafizbefović.

Ističe da je imati svoj posjed u Engleskoj, kao i titulu lorda, nešto što čovjeka čini sretnim. Svu dokumentaciju je preveo i notarski ovjerio u Sarajevu.

– I, ono što je zanimljivo, sada će mi u pasošu pored imena i prezimena stajati i počasna titula lord – kaže Hadžihafizbegović i dodaje da je sa porodicom koja mu je poklonila zemlju, dogovorio susret u Londonu u narednih tridesetak dana.

– Porodica koja mi je ovo poklonila, naljeto će doći u Sarajevo i bit će moji gosti na Sarajevo Film Festivalu. Zemlja koju sam dobio, nalazi se pored jezera Koniston u grofoviji Kambrija – govori Hadžihafizbegović.