Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

upozorenje

Iz JP Mostar Parking napominju građane: Pravilno koristite parking

mostar neredi
Foto: Bljesak.info

Podsjećaju da posljednja dva mjeseca intenzivno rade na uređenju horizontalne signalizacije na uličnim i kvartovskim parkiralištima što je svakodnevno vidljivo i na terenu

 Iz Javnoga poduzeća Mostar Parking d.o.o. pozvali su građane Mostara ali i goste tog grada da redovito plaćaju javna parkirališta te da se pravilno parkiraju jer im u suprotnom slijede prekršajni nalozi.

U edukacijsko-informativnom razdoblju kojeg započinju u ponedjeljak, 25 rujna, a putem dijeljenja informativno materijala, svi oni koji budu zatečeni da vrše prethodno navedenu povredu uvjeta korištenja bit će informirani dobivanjem posebno pripremljene obavijesti na automobil i neće biti sankcionirani do 10. listopada ove godine.

“Od samog početka našeg rada (07.02.2022.) svakodnevno se suočavamo s brojnim izazovima, a krucijalni je stvaranje svijesti građanima, ali i gostima grada Mostara o plaćanju i pravilnom korištenju javnih parkirališta”, upozorili su iz JP Mostar Parking.

Ističu kako će kroz informativni materijal započeti edukaciju na javnim parkiralištima, a sve kako bi osigurali nesmetan pristup javnim parkiralištima, te spriječili vandaliziranje parkirnih mjesta i opreme parking sustava.

Cilj ove edukacije je, kažu, podizanje svijesti o važnosti pravilnog parkiranja te upoznavanje korisnika naših usluga o mogućnosti izdavanja dnevne parking karte ili prekršajnog naloga ukoliko počine povredu odredbi uvjeta korištenja javnog parkirališta propisanih odredbom članka 29. Odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara na način da vrše:

– blokiranje, ometanje, odnosno bilo kakve izmjene ili oštećenja parkirnog mjesta na javnom parkiralištu, blokiranje ili oštećenje opreme, uređaja, rampi i automata za naplatu parkiranja (parkiranje vozila bez registarskih oznaka, ostavljanje neispravnog ili oštećenog vozila i priključnog vozila bez vlastitog pogona, zauzimanje parking prostora putem ograde ili slične fizičke prepreke, pranje i/ili popravka vozila i druge radnje koje dovode do prljanja i uništavanja javnog parkirališta, lijepljenje plakata, bojanje, pisanje po aparatima i opremi, ubacivanje neodgovarajućih kovanica ili drugih predmeta u aparate i vršenje bilo kakvih radnji kojima se vrši oštećenje ili otuđenje opreme Mostar Parkinga na javnom parkiralištu).

U ovom edukacijsko-informativnom razdoblju kojeg započinju u ponedjeljak, 25 rujna, svi oni koji budu zatečeni da vrše prethodno navedenu povredu uvjeta korištenja bit će informirani dobivanjem posebno pripremljene obavijesti na automobil i neće biti sankcionirani do 10. listopada ove godine.

“Nakon edukacijsko-informativnog razdoblja pristupit ćemo izdavanju dnevnih parkirnih karata počiniteljima ovakvih povreda te u krajnjem slučaju, ukoliko ne bude plaćena dnevna karta, izdati i prekršajni nalog” – poručuju iz JP Mostar Parking.

Kod izdavanja prekršajnih naloga radi neurednog plaćanja parkinga ili zbog u ovom tekstu opisanih drugih povreda, građani će biti u mogućnosti osporavati navode iz naloga pred Općinskim sudom u Mostaru, navode iz poduzeća.

Također napominju kako će nepodmirene kazne iz prekršajnih naloga sprječavati registraciju vozila, dok se iste ne podmire.

“Ne želimo dopustiti da oni koji su uredno platili parking budu onemogućeni u korištenju usluge parkiranja ili da im se onemogući koristiti parking ili parking automat jer ga je netko blokirao na bilo kakav način. Ovim putem molimo građane da za parkiranje koriste za to predviđene površine” – navode iz poduzeća.

Podsjećaju da posljednja dva mjeseca intenzivno rade na uređenju horizontalne signalizacije na uličnim i kvartovskim parkiralištima što je svakodnevno vidljivo i na terenu.

Također, zahvaljuju svim sugrađanima koji su se javili zbog potrebe iscrtavanja invalidskih mjesta.

“Većinu smo već iscrtali, a preostale ćemo u narednom razdoblju. Napominjemo i ovim putem da nam se sve osobe sa statusom 100% invalida, pogotovo oni koji koriste invalidska kolica ili druga pomagala pri kretanju jave na naše poznate info kanale kako bismo ih mogli kontaktirati prilikom iscrtavanja i invalidska mjesta što je moguće više približiti njihovom mjestu stanovanja” – poručuju iz JP Mostar Parking.