BiH

postupati po uputama

Iz MUP-a KS se oglasili nakon dojave o postavljenim bombama u sarajevskim školama

25/05/2022
FOTO: Ilustracija

Osoblje i učenici školskih ustanova, ali i roditelji, odnosno, staratelji djece koji se nalaze u blizini škola, trebaju postupati po uputama koje dobiju od strane policijskih službenika na terenu, navode iz MUP-a KS

Nakon dojave o postavljenim bombama u velikom broju škola u Sarajevu oglasili su se iz MUP-a KS i pozvali građane na strpljenje.

– U školskim ustanovama na koje se odnose zaprimljene dojave poduzimaju se neophodne mjere i radnje iz nadležnosti policije, koje uključuju evakuaciju učenika i osoblja iz škola, te obavljanje neophodnih KDZ pregleda.

Molimo predstavnike medija da upoznaju javnost da nema razloga za podizanje tenzija i uznemirenje javnosti, policija je na terenu i poduzima neophodne aktivnosti koje su uobičajene u situacijama kada se zaprime dojave o bombi.

Osoblje i učenici školskih ustanova, ali i roditelji, odnosno, staratelji djece koji se nalaze u blizini škola, trebaju postupati po uputama koje dobiju od strane policijskih službenika na terenu, kako bi policija obavila svoj dio posla propisan u ovakvim situacijama. Neophodno je strpljenje, odnosno, suzdržati se od širenja neprovjerenih informacija, kako bi se spriječilo bespotrebno izazivanje uznemirenosti i panike – stoji u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.