Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Angažovana Komisija

Iz Općine Vogošća pozvali građane da prijave štetu od poplava

otes poplava anadolija (2)

Angažovana je Komisija za procjenu šteta da započne sa radom na evidentiranju i procjeni nastalih šteta

Iz sarajevske Općine Vogošća danas su pozvali sugrađane koji su pretrpjeli štetu od poplava uz rijeku Bosnu, da je prijave u narednim danima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Svi zainteresirani mogu preuzeti obrazce za prijavu štete i predati na protokol Općine Vogošća”, navode iz Općine Vogošća i dodaju da je obrazac za prijavu moguće preuzeti na sajtu općine.

Iz ove općine podsjećaju da je obzirom na obilne kišne padavine u protekloj sedmici došlo izlijevanja rijeke Bosne iz svog korita, a time i plavljenja određenog broja objekata na području naselja Svrake i Semizovac. Zbog toga je 5. novembra održana vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Vogošća, a nakon procjene cjelokupne situacije općinski načelnik donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće izazvane poplavama.

Zbog svih nastalih okolnosti angažovana je Komisija za procjenu šteta da započne sa radom na evidentiranju i procjeni nastalih šteta.

“Stanje sa vodotocima se u protekla dva dana počelo stabilizovati, tako da sada možemo konstatovati da je zadovoljavajuće i da više nema opasnosti od pojave izlijevanja vode iz korita”, navode iz Općine Vogošća.