Angažovana Komisija

Iz Općine Vogošća pozvali građane da prijave štetu od poplava

otes poplava anadolija (2)

Angažovana je Komisija za procjenu šteta da započne sa radom na evidentiranju i procjeni nastalih šteta

Iz sarajevske Općine Vogošća danas su pozvali sugrađane koji su pretrpjeli štetu od poplava uz rijeku Bosnu, da je prijave u narednim danima, javlja Anadolu Agency (AA).

“Svi zainteresirani mogu preuzeti obrazce za prijavu štete i predati na protokol Općine Vogošća”, navode iz Općine Vogošća i dodaju da je obrazac za prijavu moguće preuzeti na sajtu općine.

Iz ove općine podsjećaju da je obzirom na obilne kišne padavine u protekloj sedmici došlo izlijevanja rijeke Bosne iz svog korita, a time i plavljenja određenog broja objekata na području naselja Svrake i Semizovac. Zbog toga je 5. novembra održana vanredna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite Vogošća, a nakon procjene cjelokupne situacije općinski načelnik donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće izazvane poplavama.

Zbog svih nastalih okolnosti angažovana je Komisija za procjenu šteta da započne sa radom na evidentiranju i procjeni nastalih šteta.

“Stanje sa vodotocima se u protekla dva dana počelo stabilizovati, tako da sada možemo konstatovati da je zadovoljavajuće i da više nema opasnosti od pojave izlijevanja vode iz korita”, navode iz Općine Vogošća.