Iz Parka Mladen Stojanović poručili Dodiku: “Gotov si!”

Pristalice opozicije u Parku Mladen Stojanović

“Miting vlasti je propao, oni se razilaze. Nije im pomogla ni Dodikova pjesma”, rekao je predsjednik SRS RS Milanko MIhajlica i dodao je da je ovo početak njihovog kraja.

“Neka zna vrhovni komandant kriminalne organizacije, uskoro će Srpskom vladati pošteni, a ne kriminalci”, rekao je Mihajlica na mitingu opozicije u banjalučkom parku Mladen Stojanović, dok je okupljena masa uzvikivala “Gotov je, gotov je…”.

“Da li je Zakon o privatizaciji legalan – nije, opljačkani smo da su nam porodice izgubile hraniocima. To neće proći”, poručio je Nebojša Jugović iz Udruženja “Mali akcionari”.

Branislav Borenović, čelnik opozicionog PDP-a poručio je predsjedniku Republike Srpske:

“Milorade, ti si svoje otpjevao!”

Dragan Čavić, sa govornice je poručio vlastima da mogu očekivati nove proteste već za mjesec dana.

“Ne želimo živjeti u društvu u kojem nepravda pobjeđuje pravdu, u kojima bogati satiru siromašne. Nismo gradili RS za ovakve pobjednike, a naša masovnost je naša pobjeda. Došli smo ih upozoriti, iako su rekli da smo došli rušiti. Mirno i dostojanstveno danas pokazujemo da nas se trebaju bojati.”

Okupljenima je kazao da su u Republici Srpskoj najniže penzije u Evropi, da ima najniži BDP po glavni stanovnika.

“Svoj lopovluk žele nadoknaditi parama iz džepova građana poskupljenjem struje. Naše nezadovooljstvo je ograničila policija RS koja je zabranila protestnu šetnju”, izjavio je Čavić i pozvao građane da na skupu okrenu leđa policiji i podignu tri prsta, što su oni i učinili.

“Ovdje smo da poručimo da ćemo srušiti tu vlast. Živjela RS i živjela sloboda”, poručio je Čavić.

“Nismo mi izdajnici, već oni koji uništavaju našu zemlju, našeg poljoprivrednika”, poručio je semberski poljoprivrednik Bojan Savić.

“Partijska knjižica je danas jedina karta za posao, a ostalu omladinu vlast tretira kao građane nižeg reda”, poručila je mitingu opozicije Jovanka Lukić, politikolog.

“Da je Dodik znao da će doći do ovakve pobune, nikad nas ne bi ovoliko opljačkao. Njemu mora da smrkne, da bi nama svanulo. Nisam htio da pokleknem, nisam htio da me kupe. Zar će neki ratni dezerter da nas naziva izdajnicima?”, istakao je na mitingu opozicije sin poginulog borca Njegoš Tomić i dodao da je veliki broj djece poginulih boraca podnijelo odštetni zahtjev zbog uvrede.

“Prošlo je deset godina kada su obećali da će biti bolje, jedanaestu godinu dočekati neće. Ovo nije protest politički skup, ovo je najveći skup naroda Republike Srpske. Režim i Dodik su izdali jedno naređenje – pljačkajte i dalje. Mi moramo reći- stop pljački. Da vratimo budućnost mladima”, istakao je predsjednik Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo.