Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić o RS: Ne vjerujem u urote, ali ni u slučajnosti

vucic2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne vjeruje u zavjere, ali ni u slučajnosti, posebno kada su u zbivanja u regiji umiješani strani centri moći, što, dodao je, ne oslobađa odgovornosti nacionalne političke elite.

Odgovarajući na pitanje novinara o medijskim navodima da su zbivanja u Republici Srpskoj inicirana izvana, premijer je izrazio uvjerenje da “nekom jeste u interesu” destabilizirati Balkan, ali da to nikako ne oslobađa od odgovornosti nacionalne političke elite.

“Ne vjerujem u urote, ali ni u slučajnosti, posebno kada financiranje dolazi izvana”, rekao je Vučić, ponovivši apel građanima i političkim liderima Srpske da danas svoje političke stavove i strasti iskažu na miran i dostojanstven način.

“Nadam se da će Srbi danas pokazati svoje demokratsko lice”, rekao je i izrazio očekivanje da će prosvjedi proteći u miru.

Vučić se pozvao na primjere iz regije, podsjećajući da u Makedoniji stranci neprestano pomiču datum izbora, da u Hrvatskoj nema kvoruma iako imaju novu vladu, da u Prištini nema sjednice parlamenta bez suzavca, a u Podgorici je, kako je rekao, bilo neugodno gledati ono što se jučer dogodilo.

Na pitanje da li treba očekivati ​​pokušaje ugrožavanja stabilnosti u Srbiji, Vučić je kazao kako je “nas iskustvo iz 2000. naučilo da budemo oprezniji, da ne vjerujemo u ‘jagode sa šlagom’, nego u težak rad”, prenosi Tanjug.