reakcije

Iz SDP-a odgovorili Našoj stranci: Žalosti nas odluka da ubuduće komuniciramo putem medija

1639489477-sarajevo-750×372-1

Nakon što su na vratima katoličke porodice u Sarajevu ispisane uvredljive i prijeteće poruke, iz sarajevskog SDP-a su se zahvalili pripadnicima MUP-a KS na brzoj reakciji i pronalasku počinioca, duševno oboljele osobe

SDP je saopćio da njihovi članovi, a posebno njihovi izabrani zvaničnici nikada, ničim i ni na koji način ne relativiziraju i ne pravdaju šovinističke ispade i napade na naše sugrađane.

Naglašavaju da je to u suštinskoj suprotnosti sa temeljnim idealima i postulatima na kojima SDP počiva.

– Naše sugrađane, žrtve tog napada, uvjeravamo da niko od nas, ni na koji način, ne relativizira ovaj napad. Uvjeravamo vas da niti jedna izjava naših zvaničnika nije imala namjeru da opravda ili umanji užas napada na vaš dom i duboko se izvinjavamo ako ste tako protumačili naše poruke – saopćeno je iz sarajevskog SDP-a.

Nakon što su na vratima katoličke porodice u Sarajevu ispisane uvredljive i prijeteće poruke, iz sarajevskog SDP-a su se zahvalili pripadnicima MUP-a KS na brzoj reakciji i pronalasku počinioca, duševno oboljele osobe.

– Koalicionim partnerima iz Naša stranke, poručujemo da nije primjereno da napad na sugrađane i spinovanje izjava predstavnika SDP-a koriste u očito propagandne svrhe. Građani treba da znaju da iste te osobe koje se obraćaju saopštenjem najmanje jednom sedmično imaju sastanak sa gradonačelnicom, kao i svakodnevne kontakte, te da je bilo šta osim propagande bio motiv, sigurno bi drugačije postupili. Žalosti nas njihova odluka da sa nama ubuduće komuniciraju putem medija. Nerado ćemo, ali na njihovo insistiranje, prihvatiti takvu praksu – ističu iz SDP-a.

“Koalicionim partnerima” iz Naše stranke su još poručili da nemaju brige i da će SDP nastaviti braniti Sarajevo i Sarajlije od svakog zla, kao što su njihovi prethodnici u partiji to generacijama radili, i u ratu i u miru.

– Sarajevski SDP će nastaviti raditi i djelima govoriti, ali se i vrlo otvoreno pozabaviti neozbiljnošću svakoga ko neradom ugrožava naš grad, a to pokušava nadomjestiti PR trikovima – navode iz sarajevskog SDP-a.