Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"patriotska dužnost"

Iz SDS-a najavljuju peticiju da spase 9. januar: “Ako dozvolimo da ga ugase, ugasit će i RS”

zelimir neskovic
Želimir Nešković

Dužnost svakog patriote je da stane u kraj bilo kakvom pokušaju trgovine simbolima RS, ustvrdio je potpredsjednik SDS-a

Srpska demokratska stranka pokrenut će potpisivanje peticije da neustavni 9. januar ostane dan RS na trgovima i gradovima širom RS.

To je istakao Želimir Nešković, potpredsjednik SDS-a.

– Pokrenut ćemo potpisivanje peticije širom RS. Želja nam je da građanima predstavimo namjere onih koji žele da trguju 9. januarom za svoj lični politički komoditet. 9. januara 1992. godine rođena je RS. Rođena je uz himnu “Bože pravde”, u povoju trobojke s grbom Nemanjića. Peticijom želimo da pokažemo da i građani RS ne daju simbole RS za koje su naši borci dali živote – naveo je Nešković.

Dodao je da očekuje da će građani podržati peticiju.

– Nije RS nastala da bi neko trgovao njenim simbolima. Dužnost svakog patriote je da stane u kraj bilo kakvom pokušaju trgovine simbolima RS. Ako dozvolimo da ugase 9. januar, ugasit će i RS – poručio je.

Inicijativa dolazi nakon “sverspskog sabora” održanog u Beogradu, a na kojem su vladajući u Srbiji predvođeni Aleksandrom Vučiće i vladajuća koalicija u RS predvođena Miloradom Dodikom, dogovorili da RS slavi Dan republike Srbije koji je 15. februara. Nakon što je ta vijest stigla u javnost čelnici vladajuće koalicije u RS ustvrdili su da će se neustavni 9. januar i dalje slaviti, zajedno sa 15. februarom.

SDS