BiH

sud bih donio rješenje

Iz SIPA-e otkrili koliko su novca zatekli na računu Hodžićeve firme

08/05/2020

Na prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine Sud BiH donio je danas rješenje o produženju privremene obustave raspolaganja ovim novčanim sredstvima koja se nalaze na računima firme F.H. "Srebrena malina"

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) privremeno su obustavili raspolaganje novčanim sredstvima na dva računa u iznosu od 1.096.520,78 konvertibilnih maraka i 2.083,45 eura, koja su u vlasništvu jednog pravnog lica, potvrdio je za TV N1 portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Riječ je o firmi F.H. “Srebrena malina” preko koje su nabavljeni sporni respiratori za potrebe zdravstvenih institucija u Federaciji BiH.

Na prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine Sud BiH donio je danas rješenje o produženju privremene obustave raspolaganja ovim novčanim sredstvima koja se nalaze na računima firme F.H. “Srebrena malina”.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine preuzelo je predmet “Respiratori” od sarajevskog Kantonalnog tužilaštva. Dom naroda Parlamenta Federacije formirao je i ad hoc Komisiju koja bi trebala također ispitati spornu nabavku. Vlada Federacije dala je Federalnoj upravi civilne zaštite rok do osmog maja da dostavi detaljne informacije o svim nabavkama medicinske opreme u posljednjem periodu. No iz ove institucije nema odgovora.

Podsjetimo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu prije tri dana pretresli su prostorije kompanije FH Srebrena malina u Vogošći.

Ranije su pripadnici SIPA-e pretresli prostorije Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu.

Maline na respiratoru!

Respiratori iz našeg malinjaka! Pogledajte kratku priču koja pokazuje da u vrijeme pandemije može itekako da se dobro zaradi… #ShortVideoStory

Gepostet von Fokus.ba am Dienstag, 28. April 2020

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.