Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ranio ga učenik

Iz UKC-a Tuzla o stanju ranjenog nastavnika: Skinut je s respiratora

lukavac škola
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dječak koji nije navršio ni 14 godina ranio je Osmanovića kada je u njega ispalio nekoliko metaka iz pištolja

Nastavanik Nedim Osmanović u kojeg je jučer u Lukavcu pucao 14-godišnji učenik je i dalje na odjelu intenzivne njege na UKC Tuzla, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

– On je jutros skinut s respiratora, samostalno diše. To je jedina novina u odnosu na jučer. Stanje je možda trenutno stabilno, ali on je na odjelu intenzivne njege sa vrlo teškim povredama. Samo možemo pričati o trenutnom stanju, rekla je portparolka UKC Tuzla Ersija Aščerić za Avaz.

Podsjetimo, on je ranjen jučer u predjelu vrata od strane maloljetnog učenika inicijala G.M., a operacija je trajala nekoliko sati.

Uhapšen otac

Dječak koji nije navršio ni 14 godina ranio je Osmanovića kada je u njega ispalio nekoliko metaka iz pištolja kojeg je uzeo od djeda. Napadač je odmah uhapšen, a u poslijepodnevnim satima slobode je liđen i njegov otac.

– Otac je osumnjičen za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika i za krivično djelo iz člana 72 Zakona o oružju i municiji TK (Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja i bitnih dijelova za oružje). Istražitelji će obaviti kriminalističku obradu nakon čega će ovo lice biti predato u nadležnost Tužilaštva gdje će se poduzimati dalje radnje u odnosu na osumnjičenog – izjavio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.