Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz Vlade HNK odgovorili Fatimi: Uvijek ima nezadovoljnih

Fatima Husejic Memic diplome3

Mostarka Fatima Husejić Memić najbolji je primjer kako vlasti u Bosni i Hercegovini tretiraju mlade i školovane ljude. Nakon uspješno završenog školovanja na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru, Fatima je kao jedan od ponajboljih studenata Mašinskog fakulteta po završetku studija krenula u potragu za poslom.

Prijavila se na konkurs za pripravnika u Vladi HNK. S obzirom na svoju stručnu spremu s pravom je očkivala da bude jedna od 100 kandidata čije će se ime naći na listi primljenih. No, grdno se prevarila. Njenog imena nije bilo.

Odlučila se zato izviniti Vladi HNK što je uopšte konkurisala za pripravničko mjesto, a to je izvinjenje objavila na svojoj Facebook stranici, uz priložene diplome i osvojene nagrade tokom veoma uspješnog studiranja.

Fatima, džaba si ti školu učila

Kantonalna Vlada je 1. decembra 2015. godine objavila javni konkurs za prijem 100 pripravnika kako bi se mladim ljudima omogućilo osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovali.

Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade pojasnio je za Dnevni list kako imena primljenih vježbenika nisu objavljena na internet stranici iz razloga što se Vlada vodi zakonskim naputkom Agencije za zaštitu osobnih podataka, te će svaki kandidat s liste biti obaviješten telefonskim putem da je primljen.

Pavlović je komentirajući izjave nezadovoljnih kandidata koji nisu prošli kazao kako “od oko 500 prijavljenih kandidata mora biti i onih koji su nezadovoljni rezultatima”.

“Vlada HNŽ-a se vodi naputkom Agencije za zaštitu osobnih podataka, a svi oni koji su nezadovoljni ili smatraju da su oštećeni, odgovore na pitanja mogu dobiti pred za to nadležnim institucijama”, kazao je Pavlović.