Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz “Vodovoda” tvrde: Voda u Sarajevu zdravstveno ispravna

BiH

vodovod_07_analiza_vode__laboratorija

Voda u sistemu javnog vodosnabdijevanja u Sarajevu je zdravstveno ispravna, potvrdili su Feni iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo.

– Povodom pojave informacija o neispravnosti vode za piće u Sarajevu na društvenim mrežama, obavještavamo građane da je voda u sistemu javnog vodosnabdijevanja zdravstveno ispravna. KJKP “ViK” d.o.o. Sarajevo svakodnevno (i vikendima i praznicima) vrši kontrolu fizičkog, hemijskog i mikrobiološkog kvaliteta vode i svi dobiveni rezultati potvđuju da je kvalitet vode u skladu sa zahtjevima Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće i da se slobodno može koristiti, poručili su iz tog preduzeća.

Naglasili su da se “građani koji sumnjaju u ispravnost vode mogu direktno obratiti službi u ViK-u koja je nadležna za kontrolu kvaliteta vode na tel 033/440-024 ili dispečeru na tel 033/210-707”.

Iz KJKP “ViK” Sarajevo ističu da će “nadležna služba po svakom pozivu građanima pružiti potrebne informacije i izvršiti analize uzoraka vode uzetih na adresi građana”.

Ukoliko postoji sumnja u kvalitet vode, građani se osim ViK-u, mogu obratiti i Zavodu za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, kazali su u ovom preduzeću.

– Voda u Sarajevu je takvog kvaliteta da predstavlja neprocjenjivu vrijednost za cijeli grad i molimo građane da nam pomognu da sačuvamo njenu vrijednost, radi nas samih kao i radi budućih generacija. Da bismo to postigli, moramo svi imati tačne informacije i ne dopustiti da nas razne neprovjerene i netačne informacije ometaju u radu- naglasili su iz KJKP “ViK” Sarajevo.