Deveti po redu

Iz Vukovara krenuo ultramaraton u počast žrtvama genocida u Srebrenici

ultramaraton_vukovar (1)

U ultramaratonu učestvuju stalni maratonci Robert Lasumović, Dražen Ćućić, Elvir Rakipović i Dusko Štrbac, a ukupno je 12 trkača koji će trčati prvu etapu

Iz Memorijalnog centra Ovčara jutros je krenuo deveti ultramaraton Vukovar – Srebrenica s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida u Srebrenici.

Voditelj projekta “Vukovar – Srebrenica“ Ekrem Bećirović kaže da će zbog epidemije koronavirusa ultramaratonci istrčati samo prvu etapu od Ovčare do Vinkovaca u dužini od oko 31 kilometar.

– Nažalost, ne idemo do Srebrenice zbog aktuelne epidemiološke situacije, ali na ovaj način želimo obilježiti 25. godišnjicu genocida i poslati poruku da Srebrenicu nikad nećemo zaboraviti – poručio je Bećirović u izjavi Feni.

U ultramaratonu učestvuju stalni maratonci Robert Lasumović, Dražen Ćućić, Elvir Rakipović i Dusko Štrbac, a ukupno je 12 trkača koji će trčati prvu etapu.

Organizacijom ultramaratona Vukovar-Srebrenica želi se odati počast žrtvama zločina u Srebrenici i Vukovaru te svim nevino stradalim tokom rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1990. do 1995. godine.