BiH

Beograd

“Iza mene je besana noć”: Vučić uručio Dodiku najveće državno priznanje Srbije

29/06/2021

Dodik je rekao da ovo priznanje "doživljava kao njegovu ljubav prema Srbiji, i dodaje da je ono posvećeno svim njegovim saradnicima"

Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici uručen je danas predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Dodiku je Orden uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Iza mene je besana noć, jer radost odlikovanja nije mala. Nosiću ga sa ponosom, kao pripadnik istog naroda iz Republike Srpske. Zajedno sa Vučićem izgradili smo Srbiju, ali i Republiku Srpsku. Ona je moćnija, bolja, politički jača. Imao sam priliku da sarađujem i sa ranijim rukovodstvima Srbije, ali ovo je najbolji period saradnje. Drago mi je što se ovo dešava na Vidovdan, koji povezuje naš narod od davnina – rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da ovo priznanje “doživljava kao njegovu ljubav prema Srbiji, i dodaje da je ono posvećeno svim njegovim saradnicima”.

Ovo najveće priznanje Srbije do sada su, između ostalih, primili ruski i kineski predsjednik Vladimir Putin i Si Đinping.

Orden Republike Srbije ustanovljen je 26. oktobra 2009. godine, Zakonom o odlikovanjima Republike Srbije, a uveden je 2010. i dodjeljuje se predsjednicima država ili vlada za naročite zasluge učinjene za srpsku državu i narod.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.