Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi mandat

Begić još četiri godine na čelu NSBiH

Duric Begic

To je uz dva predsjednika entitetskih fudbalskih saveza, Mileta Kovačevića i Irfana Durića, novi sastav Izvršnog odbora NSBiH koji je upravno izabran na Ilidži

Elvedin Begić dobio je još jedan mandat za predsjednika NSBiH. Osvojio je 54 glasa, dok su 4 bila nevažeća. Za potpredsjednike su izabrani Milorad Sofrenić i Ivan Beus.

Nešto ranije izabran je i novi Izvršni odbor.

Mato Jozić (55 glasova), Nurdin Peštalić (54), Muhamed Begagić (50), Muhidin Raščić (53), Midhat Sarajčić (56), Ivan Beus (53), Dragan Soldo (39), Elvedin Begić (51), Ivan Perić (46), Milorad Sofrenić (48), Ranko Vučković (52), Zlatko Spasojević (43) i Dragan Kulina (41).

To je uz dva predsjednika entitetskih fudbalskih saveza, Mileta Kovačevića i Irfana Durića, novi sastav Izvršnog odbora NSBiH koji je upravno izabran na Ilidži.

Među novoizabranim članovima Izvršnog odbora na mandat od četiri godine je i Muhidin Raščić, koji je bio dio tog tijela kada je UEFA suspendovala naš Savez i reprezentaciju.

Upravo su delegati iz FSBPK odakle dolazi i Raščić dio, prema tvrdnjama nadležnog ministarstva u BPK, dio nelegalne organizacije čiji članovi danas nisu mogli učestvovati na Skupštini NSBiH. Raščić je prilikom glasanja dobio više glasova i od Elvedina Begića, koji bi trebao u nastavku sjednice dobiti novi mandat. Najviše glasova, kada su kandidati za Izvršni odbor u pitanju, dobio je Midhat Sarajčić (56) bivši igrač Travnika.

Baš kako je Hadžibegić najavio: Begić bi se povukao “al’ mu ne daju”

U NSBiH stigao dokument iz Goražda, održavanje Skupštine pod upitnikom