Izabrano Predsjedništvo KO SDP-a BiH ZDK-a

sdp

Članovi Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su na redovnoj sjednici usvojili Odluku o unutrašnjem organizovanju i radu te stranke. Imenovano je pet potpredsjednika, sekretar i Predsjedništvo Kantonalnog odbora za naredni četverogodišnji mandatni period.

Za potpredsjednike KO SDP-a BiH ZDK-a izabrani su Munib Husejnagić iz Zenice, Nermina Zaimović Uzunović iz Zenice, Vedran Kaser iz Tešnja, Dejan Ščepanović iz Visokog, Elvir Karajbić iz Zavidovića, a za sekretara KO SDP BiH ZDK-a izabrana je Marina Mujkanović iz Zenice.

U Predsjedništvo KO SDP-a BiH ZDK-a izabrani su Jasminka Šehić iz Maglaja, Jasminka Begić iz Doboj juga, Rifat Delić iz Zavidovića, Mirko Trifunović iz Žepča, Mladen Simić iz Zenice, Branko Romić iz Vareša, Mahir Hasanspahić iz Olova, Suad Čosić iz Breze, Semir Mušija iz Kaknja, Boris Franjić iz Kaknja, Amil Buljubašić iz Tešnja, Radosav Petrović Raco iz Zavidovića, Dragica Todorović iz Usore i Almir Brka iz Tešnja.

Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Adnan Čobo iz Kaknja, a za zamjenika predsjednika Anida Šabanović iz Zenice.

Na sjednici se, pored izbora rukovodstva KO SDPBiH ZDK-a vodila rasprava i o aktuelnoj političkoj situaciji, s posebnim akcentom na odluku Vlade FBiH da u proceduru pusti Zakon o radu, bez prethodnog usaglašavanja sa sindikatima i neuvažavanjem njihovih zahtjeva, što je KO SDPBiH ZDK-a najoštrije osudio.