Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Situacija s požarima u BiH povoljnija u odnosu na prethodne dane

salakovac-pozar1

Prema informacijama koje je dobio Operativno-komunikacijski centar 112 BiH, situacija u vezi s požarima je znatno povoljnija u odnosu na prethodne dane – kazao je Feni glasnogovornik Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić.

Po njegovim riječima, tome je znatno doprinijela i kiša koja je jučer pala na području Hercegovine, koja je pogasila požare koji su tinjali, a koje su lokalni vatrogasci zajedno s Oružanim snagama prethodno lokalizirali.

– U Kantonu 10, prema jutrošnjim informacijama, nema aktivnih požara, to je sanirano. Imamo informacije o više manjih požara koji se dešavaju na području BiH, međutim oni su malog intenziteta i vrlo brzo budu lokalizirani ili potpuno ugašeni od strane vatrogasaca – kazao je Malagić.

Naveo je da, s obzirom na trenutnu situaciju na terenu, Ministarstvo sigurnosti BiH, odnosnio Operativno-komunikacijski centar nije dobio nove zahtjeve od lokalnih civilnih zaštita za eventualno angažiranje Oružanih snaga, odnosno helikoptera ili dodatni broj ljudstva ili eventualno međunarodnu pomoć.