Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izabrano rukovodstvo Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo

ko-sdp123

Na konstiturajućoj sjednici Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Sarajevo jučer je izabrano rukovodstvo Kantonalne organizacije, odnosno, potpredsjednici, sekretar i Predsjedništvo KO SDPBiH Sarajevo.

Novoizabrani potpredsjednici KO SDPBiH Sarajevo su: Kenan Rešo, Emir Zlatar, Nedžad Fazlija, Novka Agić i Elvis Hadžić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću KO SDPBiH Sarajevo.

Za članstvo u Predsjedništvu KO SDPBiH Sarajevo podršku su dobili: Željko Ler, Igor Stojanović, Duško Mirjanić, Ernest Imamović, Ermin Lendo, Alma Bubregović, Denis Đulić, Dijana Briga, Mirjana Deak, Vedrana Vikić-Musić, Ferid Buljubašić i Adnan Korić, a za sekretara SDP-a BiH Sarajevo izabran je Predrag Puharić.

Na sjednici se, pored izbora rukovodstva KO SDPBiH Sarajevo, vodila i rasprava o trenutnim političkim prilikama u Kantonu Sarajevo, te o budućim konkretnim koracima SDP-a u cilju jačanja svih oblika organizovanja i izradi politika i rješenja za trenutno stanje.

Na konstituirajućoj sjednici članovi Kantonalnog odbora SDP-a BiH Sarajevo usvojili su zaključak da se povodom održavanja tematske sjednice Grada Sarajeva po pitanju ustavno-pravnog položaja i statusa Grada Sarajeva daje puna podrška gradonačelniku Ivi Komšiću i vijećnicima da koriste sva pravna i politička sredstva za očuvanje Grada Sarajeva i stavlja se na raspolaganje u punom kapacitetu kako bi se došlo do konkretnih rješenja za prevazilaženje navedene situacije, odnosno, da se otvori proces na koji način će se što prije rješiti problem finansiranja kako bi Grad mogao ostvarivati funkciju jedinice lokalne samouprave u interesu svih građana Sarajeva, FBiH i BiH.

– Obzirom da je javnost posljednjih dana upoznata o maćehinskom odnosu viših nivoa vlasti Kantona i Federacije prema Gradu Sarajevu i smanjenju finansija, Kantonalni odbor SDPBiH Sarajevo smatra neprihvatljivim takav odnos i apelira da se zaustavi proces gašenja Grada i sačuva grad kao jedinica lokalne samouprave u punom njegovom kapacitetu te kao glavni grad BiH – navodi se u saopćenju stranke.

Također, jučer je održana i konstituirajuća sjednica Predsjedništva KO SDP-a BiH Sarajevo na kojoj se govorilo o konkretnim zaduženjima i aktivnostima članova Predsjedništva i izradi Programa rada do kraja 2015. godine.