Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović priznao poraz: Ovo može izazvati neviđenu krizu

dragan covic

“Prilika je da iza 23 sata damo zjavu vezano za ono što do sada imamo od rezultata. Ja ću se zahvaliti i iskazati zadovoljstvo hrvatskom glasačkom tijelu, koje je podržalo HDZ i HNS na ovim izborima. Kada je u pitanju podrška HDZ i HNS, podrška je bolja od onoga što smo očekivali. Mislim da ćemo doći na 155.000 glasova za člana Predsjedništva BiH”, kazao je na početku svog obraćanja medijima Dragan Čović, lider HDZ-a i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Čović je kazao da je HDZ ostvario fantastičan rezulta, ali…

“Žaloste mi što naši prijatelji Bošnjaci nisu razumjeli tu poruku. I odlučili su da izaberu hrvatskog člana Predsjedništva”, kazao je Čović i nastavio:

“To nam daje za pravo da s našim prijateljima Bošnjacima promišljamo našu budućnost. Ne možete Hrvatima birati predstavnike ni u Predsjedništvo ni u Dom naroda. To nije evropski put. A, to je poruka i predstavnicima međunarodnih institucija u našoj zemlji.”

“Vjerujem da će u Bošnjačkom narodu biti dovoljno mudrih ljudi da će uvidjeti da to nije dobro. Ovakvi rezultati mogu izazvati neviđenu krizu”, kazao je Čović i na kraju poručio:

“Sačekat ćemo konačne rezultate pa napraviti strategiju našeg ponašanja u političkom životu. Imat ćemo većinu u pet kantona, pa ćemo vidjeti.”