Izbori 2020

zajednički stav

DF i GS: Probosanske opcije moraju zajednički kazniti HDZ i goniča robova iz Sokola

02/11/2020

"Gonič robova iz mostarskog Sokola, i miljenik zločinca Darija Kordića očito smatra da je terorističko targetiranje građana Bosne i Hercegovine legitiman metod u političkoj borbi"

Demokratska fronta i Građanski savez smatraju da je nevladina organizacija za rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine tzv. HNS zloupotrebom terorističkog čina koji se desio u Francuskoj, izrazila najiskrenija uvjerenja Dragana Čovića o onim građanima Bosne i Hercegovine koje medijski i politički krugovi HDZ-a, bez imalo ustručavanja nazivaju teroristima, navodi se u njihovom saopštenju kojeg prenosimo u cjelosti.

Gonič robova iz mostarskog Sokola, i miljenik zločinca Darija Kordića očito smatra da je terorističko targetiranje građana Bosne i Hercegovine legitiman metod u političkoj borbi. S obzirom na to uvjerenje a imajući u vidu takvu političku praksu, DF i GS smatraju da je najveća patriotska i moralna dužnost svih probosanskih političkih aktera, njihov zajednički angažman kako bi se u budućnosti, tačnije kroz dvije godine, HDZ potpuno zbrisao sa političke pozornice BiH, te da se u tome smislu ne treba ustručavati bilo kakvih demokratskih mehanizama, koji mogu biti od koristi da se njihovim idejama stane u kraj.

DF i GS u tome smislu i ovim povodom iskazuju potpunu spremnost i opredjeljenost, dok HDZ-u tada neće pomoći ni oni koji danas u Sarajevu, poput Konakovića, ponovo pokušavaju da rehabilitiraju priču o pristajanu na apartheid i etničku segregaciju kroz izborni sistem BiH i takozvane legitimne predstavnike naroda. Neće gospodo iz HDZ-a biti pomoći od Konakovića i kojekakvih “lijevih” veleizdajnika, navodi se u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.