Izbori 2020

demokratska fronta

DF: Mjesecima tolerišemo primitivne ispade Konakovića

06/11/2020

Saopćenje za javnost KO DF Sarajevo

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo ovim putem poručuje predsjedniku Stranke Narod i pravda da jasne tvrdnje o Konakovićevoj saglasnosti sa HDZ-ovim vizijama izmjena Izbornog zakona nije iznijela niti Demokratska fronta niti njen predsjednik nego sam predsjednik stranke „Narod i pravda“ .

Upravo se Konaković gostujući u programu jedne televizije eksplicitno zauzeo za HDZ-ov model tzv. „legitimnog predstavljanja naroda“ u kontekstu izbora članova Predsjedništva BiH, pri tome dodatno zauzimajući se za antievropski i prevaziđeni koncept konstitutivnosti naroda. Niko iz Demokratske fronte nije krivac zbog toga što se Konaković zajedno sa svojim partnerima (SDP i NS) u pogledu izmjena Izbornog zakona stavio na stranu Čovića, pa i Dodika, i zvaničnog Zagreba koji kada je riječ o pomenutoj temi govore upravo u onim terminima u kojima je govorio Konaković.

Prema tome, gospodo iz Naroda i pravde, kada govorite o krupnim političkim pitanjima, u prvom redu morate znati o čemu govorite.

Demokratska fronta već mjesecima toleriše primitivne ispade predsjednika Naroda i pravde koji na društvenim mrežama, uličarskim žargonom, iz dana u dan vrijeđa nosioca najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, Željka Komšića, u čemu mu se pridružuju aktivisti i kandidati ove stranke na lokalnim izborima. Za stranku koja baštini vrijednosti nacističkih kolaboracionista reći da je crnokošuljaška jeste tek uvid u ideologiju te stranke. Ako se sami stidite svoje ideologije, budite konačno dosljedni, pa je u interesu naše države i grada Sarajeva javno odbacite.

Na kraju, umjesto što poziva člana Predsjedništva BiH da se očituje o nekakvim anonimnim komentarima, Konakoviću bi bilo bolje da se očituje o tome zbog čega njegovi koalicioni partneri člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, javno i otvoreno nazivaju pripadnikom NDH vojske, stoji u saopćenju za javnost KO DF Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.