Tuzla

DF osudio vandalski i mrziteljski čin prema Žarku Vujoviću

1111_zare_auto

Gradski odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona najoštrije osuđuje vandalski i mrziteljski čin ispisivanja znaka „4 S“ i pogrdnog naziva „četnik“ na vozilu predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona Žarka Vujovića

“Zahtijevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova i Kantonalnog tužilaštva TK, da hitno reaguju, pronađu i kazne počinioce i nalogodavce ovog neprihvatljivog čina.

Ovakva mržnja, netrepeljivost, ali i uvjereni smo pokušaji diskreditacije Žarka Vujovića su neprihvatljivi za Tuzlu, sve njene građanke i građane. Apelujemo na sve političke subjekte, da ubuduće vode računa na koji način vode svoje političke kampanje.

Ne želimo bilo šta prejudicirati, neka policija i tužilaštvo rade svoj posao. Međutim, ne možemo se oteti utisku, da bi ovo ipak mogao biti rezultat potpuno neodgovornog i neprihvatljivog istupa pojedinaca, tokom predizborne kampanje, spinovanja, i neprihvatljivog pokušaja političke diskreditacije.
Ovako nešto se nikad nije desilo u Tuzli, i potpuno je strano i neprihvatljivo za grad koji je oduvijek bio poznat po toleranciji, razumijevanju i multietničnosti. Tuzlanske i Tuzlaci, uvjereni smo, neće nikada dopustiti da se to promjeni, bez obzira na jalove, pokušaje ili težnje pojedinaca i grupa, koji to pokušavaju”, stoji u saopćenju ove stranke.

DF