PDA u banovići selu

Čerkez uzalud upozorava, sinoć je organizovan još jedan “veliki stranački dernek” (VIDEO)

pda

Da Čerkezova poruka uopšte nije imala odjeka potvrđuje i sinoćnji skup PDA u Banovići Selu gdje oragnizovan “predizborni dernek” uz muziku i vatromet, na kojem su se okupile stotine ljudi

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva FBiH i član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH juler je u veoma oštrom, ali i emotivnom govoru kazao je da je situacija u vezi s pandemijom korona virusa u FBiH veoma ozbiljna, ali da kako je kazao oni koji trebaju provoditi nadzor nad provedbom epidemioloških mjera skoro da ništa ne rade po tom pitanju.

– Policija dopušta sva moguća kršenja mjera, nije moguće da ne znaju. Imamo političke skupove koji su apsolutno neprihvatljivi nisu civilizirani, rekao je Čerkez.

Da njegova poruka uopšte nije imala odjeka potvrđuje i sinoćnji skup PDA u Banovići Selu gdje oragnizovan “predizborni dernek” uz muziku i vatromet, na kojem su se okupile stotine ljudi.

Po svemu sudeći, PDA je sinoć očigledno dao veliki doprinos sve većem broju novozaraženih, bacivši rukavicu u lice ismijavši tako krizne štabove i ljekare, i na kraju krajeva i policiju, koja bi trebala sankcionisati ili spriječiti ovako masovna okupljanja u vrijeme kad su ona izričito zabranjena.