Izbori 2020

Saopćenje za javnost

Ekološki slobodarski pokret “ESPo”: Istekao je mandat vijećnicima i gradonačelniku Zenice

02/11/2020

Od danas Grad Zenica je u pravnom vakumu jer su izbori pomjereni sa 04.10. na 15.11. 2020. godine, kaže se u saopćenju ove stranke

Ekološki slobodarski pokret “ESPO” i nosilac liste Hasan Kreho dipl. ing. za Vijeće Grada Zenica poslali su saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

– Prema Izbornom zakonu BiH  od danas 02.11.2020. od ponoći istekao je četvrogodišnji  mandat  vijećnicima i gradonačelniku Zenice.

Od danas Grad Zenica je u pravnom vakumu jer su izbori pomjereni sa 04.10. na 15.11. 2020. godine.

Radi međusobnih uslovljavanja SDA i HDZ-a a koji su imali za posljedicu kašnjenje  obezbjeđenja novca u budžetu za održavanje lokalnih izbora Centralna izborna komisija je morala pomjeriti datum održavanja  izbora.

Od danas niko nema pravo ništa ni potpisati ni opečatit a što će izazvati kašnjenje plata i svih uplata prema svim kategorijama koje se finansiraju iz budžeta Grada Zenica.

Građani su i danas  žrtve  koje trpe  odnose SDA i HDZ-a.

Pozivam građane da zasiju cvijet  PRKOSA kao simbola potrebnih promjena  u našem gradu koji treba da simbolizira promjenu na bolje postojećih  društvenih odnosa i stanja u Zenici.

Pozivam odgovorne građane Zenice  da izađu na izbore i da glasaju za listu  kandidata EKOLOŠKOG SLOBODARSKOG POKRETA “ESPO” koji će biti vijećnici promjena u radu Vijeća i  međusobnog odnosa sa gradonačelnikom a sve u većem interesu  građana, kaže se u saopćenju za javnost.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.