Saopćenje

Nezavisni blok: Podrška osobama u samoizolaciji, posebno starijim i onima koji žive sami

NB

Nezavisni blok poziva građane koji su u ovom vremenu pandemije u samoizolaciji, posebno starijima, penzionerima i onima koji žive sami i nema im ko nabaviti namirnice da se obrate našim aktivistima u lokalnim zajednicama za pomoć, saopćili su iz ove stranke

“Aktivisti Nezavisnog bloka će im se rado staviti na raspolaganje, baš kao i u martu i aprilu kada su stotinama građana olakšali snalaženje tokom zatvaranja i policijskog časa.

Svi oni koji imaju ovu vrstu potrebe, mogu se obratiti na telefon 033 644 480, ili putem e-maila: info@nezavisniblok.ba  – i biće povezani sa volonterima na terenu.

U narednim danima na našim lokalnim fb stranicama objavićemo imena i kontakte volontera po općinama u BiH koje ćete moći direktno kontaktirati.

Pozivamo sve na odgovorno ponašanje i djelovanje u skladu sa preporukama nadležnih institucija, na oprez i solidarnost koja nam je svima u ovome vremenu potrebna, a sve lokalne vlasti da hitno, u okviru svojih službi formiraju timove koji će biti na raspolaganju svakome sugrađaninu kojem je ova pomoć potrebna tokom pandemije i samoizolacije”, saopćili su iz Nezavisnog bloka.