Oglasio se na Facebooku

Nikšić o “koaliranju” SNSD-a i SDP-a u Doboju: Slijede sankcije

nermin niksic

Kako je Nikšić podsjetio SDP BiH drži jasan stav da ne želi koalirati s vladajućim strankama.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH,Soglasio se u vezi s navodnim sporazumom SNSD-a i SDP-a BiH u Doboju o pružanju podrške kandidatu za gradonačelnika Doboja Borisu Jereni.

Kako je Nikšić podsjetio SDP BiH drži jasan stav da ne želi koalirati s vladajućim strankama.

Nikšićevu objavu na Facebooku objavljujemo u cjelosti i bez intervencija.

“U vezi sa navodnim sporazumom SNSD i SDP BiH u Doboju, oko podrške kandidatu za gradonačelnika Doboja Borisu Jereniću, želim istaći svoj i stav SDP-a BiH.

Lokalni su izbori i SDP BiH je jasno istaknuo stav da ne želi koalirati sa vladajućim strankama. U Doboju na izbore izlaze u koaliciji SDP i HS. Koalicija SDP i HS nema kandidata za gradonačelnika.

Suočeni sa izborom između dva kandidata, SNSD i SDS, rukovodstvo koalicije SDP – HS na lokalnom nivou u Doboju odlučili su podržati kandidata Borisa Jerenića, o čemu su potpisali sporazum.

Kako je to vidljivo i iz sporazuma, ne radi se ni o kakvom koalicionom sporazumu SDP i SNSD, ali je potpuno tačno da je podržan kandidat SNSD–a.

U SDP BiH odluku o kolacijama donose organi SDP, što ovdje nije bio slučaj. Zbog toga želim jasno istaknuti da se ne radi ni o kakvoj koaliciji SDP i SNSD. Pošto je sporni sporazum potpisan bez odluke i znanja organa odluku o sankcijama donijet će kao i u drugim sličnim situacijama organi SDP BiH.

Ono što je definitvno, mi u SDP-u, nećemo dopustiti da greška koju je napravila jedna lokalna organizacija prikrije stvarnu koaliciju SNSD, SDA i DF”.