Izbori 2020

stranka za bih

Podrška kandidatu za načelnika Novog Travnika Refiku Lendi

09/11/2020

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Stranka za Bosnu i Hercegovinu na čelu sa predsjednikom Amerom Jerlagićem daje podršku kandidatu za načelnika Novog Travnika generalu Refiku Lendi zbog zajedničkih ciljeva koje istinski gradimo, stoji u saopćenju ove stranke.

Kampanja Stranke za Bosnu i Hercegovinu na ovim lokalnim izborima se vodi principima da ćemo podržati sve ono što je dobro, a da ćemo konstruktivnom i dobronamjernom kritikom pokušati mijenjati stvari na bolje. Takav primjer je i ova podrška generalu Lendi.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu u Srednjebosanskom kantonu zajedno sa SDA i A-SDA ima zajedničkog kandidata za načelnika i listu za općinsko vijeće u Jajcu i ovaj vid podrške je nastavak podrške onima koji se bore za istinske vrijednosti građanske Bosne i Hercegovine, a protiv onih politika koje podržavaju lažne, cinične i licemjerne podrške u borbi protiv tzv. ”islamskog terorizma”.

Vrijednosti građanske Bosne i Hercegovine su iznad podjela u etnonacionalne torove i tri nacionalana entiteta u koje nas žele ugurati pojedine politike koje su naprasno izmislile borbu protiv tzv. ”islamskog terorizma” i lažiranjem istorije žele praviti žtrvu od dželata.

Današnji datum je i simbolika, jer na današnji dan prije tačno 27 godina je srušen Stari most u Mostaru. Simbol otpora građana Mostara protiv onih koji su vodeći tzv. Herceg Bosnu osuđeni za UZP na 111 godina zatvora.

Takve politike nikada neće imati saveznika u Stranci za BiH, stoji u saopćenju za javnost Stranke za BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.