Izbori 2020

Kandidat za gradonačelnika

SDA Zenica: Mještani Bistrice iskazali podršku Neziru Piviću

10/11/2020

Mještani Bistrice iskazali su snažnu podršku Neziru Piviću u utrci za gradonačelnika Zenice i budućim vijećnicima sa liste SDA za Gradsko vijeće Zenice, saopštili su iz KO SDA Zenica

“Na sinoćnjem velikom predizbornom skupu predstavljen je i izborni program “Za jaku Zenicu”, koji sa svojih 11 politika i 140 mjera nudi rješenja za potrebe i probleme grada i sela, obnovu narušenog jedinstva i boju perspektivu za Zenicu.

Pivić je poručio da će vlast SDA uvijek biti uz stanovnike Bistrice, kao što je bila 2014. godine kada je selo bilo potpuno odsječeno usljed razornih poplava i klizišta. Programom je definisan niz infrastrukturnih projekata koji će poboljšati uslove za život i sigurnost u ovom kraju, a za koje aktuelna vlast u protekle četiri godine nije imala sluha. Najvažniji su izgradnja dva putna pravca kroz selo sa pratećom infrastrukturom, zatim rekonstrukcija starog puta Topčić polje – Bistrica preko Izgrtina, izgradnja nove područne škole i sportskog terena, uvođenje javne rasvjete, te izrada projekta i legalizacija vodovoda Grgavac.

“Naš program je realan, a sva naša obećanja smo uvijek ispunjavali. Projekti vlasti SDA potpuno su promijenili imidž Zenice i utrli put razvoja koji je naprasno prekinut 2016. godine. Naši građani moraju imati uslove za kvalitetniji život, bez svađa i političkih previranja koja nameće aktuelna vlast na čelu sa Kasumovićem. Izađite na izbore i zajedno kaznimo svađalačku i nazadnu politiku koja je Zenicu dovela u najteže beznađe nakon rata”, poručio je Pivić.

Mještani su ovacijama ispratili profesora Pivića i kandidate sa liste za Gradsko vijeće, uvjereni da će Bistrica u noći 15. novembra proslaviti briljantnu izbornu pobjedu Stranke demokratske akcije.

Za jaku Zenicu!”, stoji u saopštenju zeničke SDA.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.