Izbori 2020

kandidati za načelnika

Tabaković i Grujičić glasali u Srebrenici

15/11/2020

Nakon glasanja Alija Tabaković koji je zajednički kandidat probosanskih političkih partija u Srebrenici je poručio da očekuje da izborni dan prođe bez problema i izbornog inženjeringa

Na području opštine Srebrenica pravo glasa ima oko 15.000 birača, a svoju građansku dužnost su obavili i kandidati za načelnika opštine Srebrenica Alija Tabaković i Mladen Grujičić, javlja Anadolu Agency (AA).

Tabaković je glasao na biračkom mjestu u Prvoj osnovnoj školi Srebrenica, a Grujičić na biračkom mjestu u naselju Soloćuša.

Nakon glasanja Alija Tabaković koji je zajednički kandidat probosanskih političkih partija u Srebrenici je poručio da očekuje da izborni dan prođe bez problema i izbornog inženjeringa.

”Poruka je da ovi izbori budu fer i korektni, da proteknu u redu i miru. Neka pobijedi politika zajedništva, suživota, boljih odnosa među narodima u Srebrenici”, rekao je Tabaković.

Kandidat srpskih političkih partija u Srebrenici Mladen Grujičić istakao je nakon glasanja da su izbori svečani čin.

”Ono što tražimo od birača jeste da iskoriste svoje građansko pravo, daju glas onome kome su naumili i koga žele da zaokruže. Da ovaj dan protekne u jednom mirnom i dostojanstvenom načinu, da ne bude nekih incidenata i nekih protivzakonitih radnji, koje budu tipične za glasanje”, kazao je Grujičić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.