Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zenica

Uzaludno je tražiti razliku između SDA i Fuada Kasumovića

pivic kasumovic (1)

Vi ronite „krokodilske suze“ nad sudbinom NK Čelik ili Zenicatransa, a riječ je o tome da vaš stranački disident samo zakucava „ekser u mrtvački sanduk“ koje su miljenici SDA skovali

Nezir Pivić, jedan od aktera Žurnalovog teksta „Pravni fakultet u Zenici: Novac Vlade Švicarske pokušali trošiti na porodične izlete“, oglasio se prigodnim saopštenjem.

A ono je baš onako SDA-ovsko. Red patetike (čast, poštenje, radnička porodica, udar na dostojanstvo), pa malo teorija zavjere bez konkretnih dokaza, poput „autor viđen prije objave teksta u nečijem društvu“!? Nakon toga slijedi klišeiziran poziv nadležnim organima da istraže „neistine, insinuacije i neargumentovane optužbe“. I sve tako, do kraja saopštenja, u kojem nema niti jednog kontraargumenta na ono što je konkretno dokumentovano u Žurnalovom tekstu.

Zato ima sve ono što krasi SDA – laži, neznanja i ubjeđivanja svog biračkog tijela da je sve napakovano iz konkurentskog tabora, u ovom slučaju onog Fuada Kasumovića, piše Amarildo Gutić za Žurnal.

„Javnost bi morala dobiti odgovor da li postoji veza između otkupa serijala „Afera“ za potrebe emitovanja u programu TV Zenice i autorovog uključivanja u bjesomučnu kampanju protiv mene i Stranke demokratske akcije“, traži odgovore kandidat za gradonačelnika Pivić, spajajući nepovezivo.

Pivić ne zna, ili ne želi znati, da Žurnalove filmove iz serijala „Afera“ niko ne otkupljuje, da su oni već godinama dostupni potpuno besplatno svim televizijskim stanicama u Bosni i Hercegovini, koje ih emituju po svom izboru.

„Kako god, Zurnal.info se uključio u kampanju na strani Kasumovića,“ zaključuje predsjednik zeničke SDA, one iste organizacije koja je proteklih godina Žurnalove tekste, istog autora, o Kasumovićevim zloupotrebama vlasti i ovlasti, uključujući i uticaj na RTV Zenica, zloupotrebljavala za svoju političku korist. Istina, nekada je SDA i prešutjela neke tekstove, poput onog o Kasumovićevom pogodovanju zeničkom građevinskom lobiju, jer su u te radnje bili involvirani i njihovi kadrovi.

Kada me već Nezir Pivić tako proziva, podsjetiću ga da je bio dječarac kada sam pisao o Fuadu Kasumoviću, uvaženom kadru SDA stranke koji je koristio sve blagodeti početka pljačkaške privatizacije na SDA način, koji je vašem članstvu prije dvadesetak godina davao upute kako će potkradati novac iz javnih preduzeća za potrebe izborne kampanje. Tada je on bio vaš „finansijski guru“, a ja „neprijatelj SDA“. Ponosan sam što me nakon svih proteklih godina i dalje tako nazivate.

Vi ronite „krokodilske suze“ nad sudbinom NK Čelik ili Zenicatransa, a riječ je o tome da vaš stranački disident samo zakucava „ekser u mrtvački sanduk“ koje su miljenici SDA skovali.

U konačnici, stati na vašu ili stranu Kasumovića jednako je pitanju na kojem zeničkom gradskom groblju želiš biti sahranjen. Epilog je, baš kao i sa izborom između te dvije političke opcije, ionako potpuno isti.