Izbori 2020

vječna vatra

Završni predizborni skup Platforme za progres u Sarajevu

13/11/2020

Kod Vječne vatre u centru grada održan je performans pod nazivom „Maske“ s porukom da je obnova moralnih vrijednosti društva neophodan preduslov za promjene

Završnim skupom na šest lokacija u Sarajevu, od Sebilja do Zemaljskog muzeja, promovisani su kandidati Platforme za progres za predstojeće lokalne izbore.

Kod Vječne vatre u centru grada održan je performans pod nazivom „Maske“ s porukom da je obnova moralnih vrijednosti društva neophodan preduslov za promjene.

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić, te kandidati ove stranke za načelnike općina –  Ilidža Edin Bunda, Stari grad Sarajevo Nejira Sarajlić i Novo Sarajevo Sanel Šarić pozvali su građane da izađu na izbore i da svojim glasom aktivno kreiraju političku sliku svoje lokalne zajednice.

Kandidati Platforme za načelnike ovih sarajevskih općina su naveli da su izašli sa konkretnim programima i jasnim vizijama da će ove lokalne zajednice biti mjesta koja će znanjem i progresom omogućiti boljitak građana, odnosno urbane sredine koje mogu zadržati mlade ljude i podržati biznise.

-Želimo da se čuje glas građana na ovim izborima i najvažnije je da izađu na glasanje. Spremni smo za promjene – kazao je Hadžikadić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.