Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selimbegović ili čengić

Izbori u Starom Gradu: Do 11 sati nije glasalo ni 10 posto građana

Foto: Harun Muminović/FENA
Jedina dva kandidata, Selimbegović i Čengić

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu održavaju se nakon što je dosadašnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić uhapšen ove godine u maju zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela

Na današnjim prijevremenim izborima za načelnika općine Stari Grad u Sarajevu, do 11.00 sati je na birališta izašlo 9,74 posto građana s pravom glasa, izjavila je Feni predsjednica Općinske izborne komisije Nevzeta Mulalić.

Zasad nema nikakvih sigurnosnih problema, ali ono što je dodatni problem Općinskoj izbornoj komisiji je odustajanje članova biračkih odbora. Danas, u izbornom danu, odustalo je njih šest, a jučer više od deset, kazala je Mulalić.

Ovaj problem se rješava u hodu imenovanjem članova čija imena su na rezervnoj listi, rekla je također predsjednica Općinske izborne komisije.

Prijevremeni izbori za načelnika Općine Stari Grad u Sarajevu održavaju se nakon što je dosadašnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić uhapšen ove godine u maju zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela.

Izborni takmaci za novog načelnika su Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije BiH i Dženan Selimbegović iz Stranke demokratske akcije.

Čengić je glasao na njegovom biračkom mjestu u Osnovnoj školi „Vrhbosna“, a Selimbegović na sarajevskom Ekonomskom fakultetu.