Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izdato narandžasto upozorenje, stižu nam obilne padavine

BiH

vrijeme

Federalni hidrometerološki zavod izdao je za sutra i prekosutra narandžasto upozorenje zbog intenzivnih padavina u Hercegovini i u jugozapadnim djelovima, gdje se očekuje količina padavina od 30-60 mm, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U petak će u BiH biti oblačno s kišom u nizinama, a na planinama snijeg. Tokom dana, kiša će i u nizinama postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Glavnina padavina bit će prijepodne. Više padavina u Hercegovini. Očekivana količina padavina u tim djelovima između 30-60 mm. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6, na jugu od 8 do 12 stupnjeva.

alarm

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni mjestimično sa slabim snijegom, a u Hercegovini može pasti i malo kiše. Vjetar u Bosni slab, u Hercegovini umjerene jačine, sjevernog smjera. U noći na nedjelju jačanje vjetra u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura zraka većinomće se kretati između -4 i 1, na jugu zemlje od 1 do 4, a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4, na jugu od 4 do 10 stupnjeva.

U nedjelju u se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni mjestimično sa slabim snijegom, a u Hercegovini nešto manje oblačnosti i uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom će izositi između -4 i 1, na jugu zemlje od 5, a najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 3, na jugu od 4 do 8 stupnjeva, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.