Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Izetbegović: Dodik krene emotivno, kaže teške i preteške riječi, pa onda reterira

dodik izetbegovic (1)

Mislim da će se u BiH, kao nakon nekog velikog zemljotresa, dešavati ti mali potresi, da će to polako nadolaziti i da ćemo mi ovdje napraviti normalnu zemlju, a ne znam da li će u tome učestvovati Milorad Dodik

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović mišljenja je da ako se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vrati na one pozicije od prije deset ili 15 godina mogao bi i on biti jedan od onih koji će napraviti društvo gdje omladina ne odlazi, gdje penzioneri se ne boje budućnosti i niskih penzija, javlja Anadolu Agency (AA).

Dotakao se najava da bi se Milorad Dodik ipak mogao sastati sa novim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Izetbegović smatra da će doći do takve situacije.

“Dodik tako krene emotivno, kaže teške i preteške riječi pa onda reterira i tako to po ko zna koji put. Mislim da će se u BiH, kao nakon nekog velikog zemljotresa, dešavati ti mali potresi, da će to polako nadolaziti i da ćemo mi ovdje napraviti normalnu zemlju, a ne znam da li će u tome učestvovati Milorad Dodik. Mislim da je prešao mjeru ali ako se vrati na one pozicije od prije deset ili 15 godina mogao bi i on biti jedan od onih koji će napraviti društvo gdje omladina ne odlazi, gdje penzioneri se ne boje budućnosti i niskih penzija”, pojasnio je Izetbegović.

Zaključio je “da smo odavno mogli biti ta zemlja, da nije neodgovorne politike koja je u principu dolazila od Milorada Dodika”.