BiH

sda

Izetbegović i Zvizdić u posjeti Saudijskoj Arabiji

29/11/2019

Izetbegović i Zvizdić su tokom boravka u Saudijskoj Arabiji obišli sveto mjesto muslimana u Meki, obavili vjerski obred umru, klanjali u Poslanikovoj džamiji u Medini , te obišli mezar Božijeg Poslanika Muhameda a.s. i Sahat kulu

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, na poziv Lige muslimanskog svijeta i Svjetske organizacije za pomoć, podršku i razvoj za zemlje Balkana i Istočne Evrope, borave u radnoj posjeti Saudijskoj Arabiji, navodi se u saopštenju iz SDA.

“Izetbegović i Zvizdić su se zahvalili direktoru Regionalnog ureda muslimanskog svijeta Abdullahu bin Rahmataallahu Qariju na dobrodošlici te su iskazali zadovoljstvo prijateljskim odnosom dviju zemalja.

Jedna od tema razgovora bila je unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, te mogućnosti investiranja ove zemlje u cilju jačanja privrede BiH.

Izražena su očekivanja da će bilateralna saradnja dviju zemalja biti nastavljena i u narednom periodu.

Izetbegović i Zvizdić su tokom boravka u Saudijskoj Arabiji obišli sveto mjesto muslimana u Meki, obavili vjerski obred umru, klanjali u Poslanikovoj džamiji u Medini , te obišli mezar Božijeg Poslanika Muhameda a.s. i Sahat kulu”, neveli su u saopštenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.