BiH

Lider SDA

Izetbegović: Lavrov je sam kriv, isprovocirao je Džaferovića i Komšića

16/12/2020

Džaferović i Komšić su lideri koji imaju snažan integritet. Ispravno su postupili.

Lider SDA Bakir Izetbegović danas je u Mostaru komentarisao jučerašnje otkazivanje susreta članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovom.

On je odbacio navode predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića da su članovi državnog Predsjedništva to uradili po instrukciji samog Izetbegovića, prenosi N1.

“Lavrov se zaustavio na tome da je dirigovano. Čuo sam se jučer sa Džaferovićem koji me nazvao i kazao da su tako odlučili i uradili. Naravno da se sa Džaferovićem koordiniram, ali sa Komšićem nikad. Jedino smo se zajedno dogovarali u vezi sa NATO-om. To su besmislice (komentar Čovića) i ja se ograđujem od toga, rekao je Izetbegović, te dodao:

“Džaferović i Komšić su lideri koji imaju snažan integritet. Ispravno su postupili. Ono što Rusija radi je neprincipijelna, selektivna podrška liderima RS-a bez obzira šta oni rade. To je radikalno miješanje u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine. Lavrov je sam kriv što je nepoštujući simbole i zakone BiH, poput Zakona o odbrani BiH u vezi sa NATO-om, što je poslao svjesno ovakve poruke. Sam je isprovocirao Džaferovića i Komšića da tako postupe. Predsjedništvo BiH je bilo domaćin posjete Lavrovu, a Turković mu je sve rekla što sam i vama danas kazao”, rekao je Izetbegović u Mostaru, prenosi N1.

Komentari

Autor: N1

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.