oglasio se lider sda

Izetbegović: Može se reći da smo u Sarajevu izgubili, a da smo u BiH pobijedili

izetbegovic_sda_press

Osam od devet je teško zadržati, obzirom da su se svi ujedinili protiv nas

Javnosti se večeras obratio i lider stranke demokratske aakcije Bakir Izetbegovića.

“Može se reći da smo u Sarajevu izgubili, a da smo u Bosni i Hercegovini pobijedili”, poručio je na startu svog obraćanja Izetbegovića.

“Ja bi da čestitam svim načelnicima koji su pobijedili i da im poželim uspješan rad”.

“Osvojili smo načelnička mjesta u 30 općina, ostajemo ubjedljivo najjača stranka u Bosni i Hercegovini. Jednu ili dvije općine manje u odnosu na izbori 2016”, kazao je Izetbegović.

“Četvorka je osvojila 11 načelničkih pozicija, SDA ima tri puta više”

“SDA je osvojila nove načelničke pozicije u pet općina, Visoko, Breza, Živinicama, Bosanski Petrovac, Banoviće… Nadamo se pobjedi u Srebrenici, Kladuši i Kalesiji”, kazao je Izetbegović.

“U većim sredinama širom BiH došlo je do promjena, nisu tektonske, ali jesu bitne promjene”, kazao je Izetbegović komentarišući pobjede opozocije u većim gradovima.

“Izgubili smo u TravnikU jer su bošnjačke stranke imale dva kandidata, a HDZ samo jednog.”

“U Travniku je pobijedio naš kandidat Peco, koji je danas preslio na bolji svijet, pa mislim da će se ti izbori morati ponoviti”, dodao je lider SDA.

“SDA je izgubila načelnička mjesta u sedam općina. Što se tiče Sarajeva, SDA je izgubila tri važne opštine. Osvojili smo Vogošću Trnovo, Hadžiće i Novi Grad”, dodao je.

Što se tiče poraza u Sarajevu, Izetbegović je između ostalog kazao:

“Osam od devet je teško zadržati, obzirom da su se svi ujedinili protiv nas”.

“Da je Efendić htio napustiti stranku, uradio bi to ranije”, odgovorio je Izetbegović na pitanje očekuje li da će jedini načelnički kandidat koji je uspio pobijediti na području Grada Sarajeva napustiti SDA.