Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović otkrio ko će biti kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH?!

BiH

bakir izetbegovic

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), prokomentirao je unutarstranačke nominacije koje će odlučiti kandidata SDA za člana Predsjedništva BIH na izborima u oktobru, a u vezi s tim komentirao i informacije koje govore o najvećem broju kandidatura za Denisa Zvizdića i Sebiju Izetbegović.

– Zvizdić je dobio natpolovičnu podršku sa terena tako da me ne bi iznenadilo da Kadrovska komisija SDA pojednostavi stvari i predloži njegovu kandidaturu aklamacijom, bez tajnog glasanja na Konvenciji koja se treba održati 26. maja – kazao je Izetbegović.

Na pitanje da li je očekivao očekivao ovakvu podršku baze kandidaturi profesorice Izetbegović, predsjednik SDA je odgovorio da nije.

– Ne tako davno postojao je snažan otpor u javnosti imenovanju Sebije Izetbegović na poziciju direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Taj otpor je bio praćen šutnjom u strukturi SDA, izostankom podrške, čak i komentarima da je imenovanje bilo štetno po Stranku. Sebija se borila sama, i izborila. Napravila je preokret u KCUS-u kakav niko nije očekivao, uvela je red, vratila dugove, podigla nivo zdravstvene usluge. Pokazala je pri tom neobičnu hrabrost i viziju, snažnu lidersku crtu i harizmu. I preokrenula javno mnijenje u svoju korist. Njenu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH smo od početka demantovali i obeshrabrivali. I uprkos svemu tome, pa i mom ličnom negativnom odnosu spram njene kandidature, kao politička autsajderka je iz baze dobila snažnu podršku. Sebija će vjerovatno uskoro izrasti u snažnu ženu-političara kakvih treba bosanskohercegovačkom društvu – rekao je Bakir Izetbegović.

NAJČITANIJE DANAS Niko nije obratio pažnju na ruke sudije Mujića (VIDEO)