Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović primio delegaciju Katarskog razvojnog fonda

izetbegovic222233

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je delegaciju Katarskog razvojnog fonda predvođenu izvršnim direktorom fonda Musfarom Hamadom Al-Shahwanijem, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izetbegović je kazao da BiH i Katar imaju odlične bilateralne odnose i saradnju, što je potvrđeno i nedavnom posjetom Emira Države Katar Tamima bin Hamada al-Thanija BiH.

Istakao je potrebu za unapređenjem ekonomske saradnje, posebno za ulaganjima katarskih investitora u bosanskohercegovačku privredu.

Čelnici Katarskog razvojnog fonda zahvalili su Izetbegoviću za dobrodošlicu ističući da su u BiH došli s ciljem da s bh. stranom sagledaju najbolje načine za podršku razvoju BiH kroz konkretne investicijske projekte.

Prilikom zvanične posjete Bosni i Hercegovini, emir Države Katar najavio je formiranje Katarskog fonda prijateljstva za BiH te je tada s Predsjedništvom BiH dogovorena posjeta ove katarske delegacije kako bi s bh. stranom dogovorila detalje o uspostavi ovog fonda.

Čelnici Katarskog razvojnog fonda su istakli da bi se iz Katarskog fonda prijateljstva finansirali direktni poticaji za razvoj malih i srednjih preduzeća u cilju kreiranja novih radnih mjesta u realnom sektoru u Bosni i Hercegovini, s posebnim fokusom na zapošljavanje mladih.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je kazao da je takav fond od krucijalnog značaja za Bosnu i Hercegovinu te da ga posebno raduje što će se sredstvima iz tog fonda stimulisati zapošljavanje mladih ljudi u našoj zemlji.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića prisustvovala savjetnica Sanja Bazina, a u ime člana Predsjedništva Mladena Ivanića savjetnica Mira Pekić.