Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skandal na kcus-u

Izetbegović psovala, pljunula i napala zaštitara!? Sindikat: Radio je svoj posao

sebija kcus skandal
Foto: Screenshot/KCUS

“Kolega Said Spiljak, koji obavlja poslove zaštitara u KCUS-u, budući da nije imao najavu za ulazak imenovane sa vozilom i postupajući po pravilima o internoj kontroli KCUS-a, Sebiji Izetbegović nije dopustio ulaz kroz pomenutu kapiju”

Na društvenim mrežama je objavljen snimak na kojem Sebija Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a i supruga lidera SDA Bakira Izetbegovića, izlazi iz automobila i prilazi kućici u kojoj je zaštitar ove zdravstvene ustanove.

Podsjetimo, kako su mediji ranije objavili, Sebija Izetbegović je u utorak ujutro, 5. decembra, napravila skandal kada je prišla zaštitaru i pljunula ga jer joj nije dozvolio da uđe na ulaz za direktore.

Izetbegović je u utorak ujutro oko 10 sati stigla na KCUS i pokušala ući na kapiju broj 4, namijenjenoj za dostavna vozila i za generalnog direktora.

Međutim, postupajući po pravilima i zakonima o internoj kontroli, zaštitar joj nije dopustio da prođe. Potom se odvezla do zaštitara na kapiju kroz koju nije mogla proći, izašla iz automobila, prišla mu i pljunula ga. Sve je to bilo popraćeno najpogrdnijim psovkama.

Oglasio se i Sindikat

U međuvremenu, oglasio se i sindikat KCUS-a. Naime, predsjednik Osnovne sindikalne organizacije KCUS-a Senad Sadiković pisao je v.d. generalnog direktora ove ustanove Alenu Pilavu i predsjedniku Upravnog odbora ustanove Benjaminu Kulovcu povodom napada bivše direktorice Sebije Izetbegović na radnika obezbjeđenja.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

“Od predsjednika Osnovne sindikalne organizacije Klinički centar Univerziteta u Sarajevu smo upoznati o napadu na radu na Saida Spiljka, zaposlenika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (u daljem tekstu: KCUS-a) od Sebije Izetbegović, bivše generalne direktorice KCUS-a. Kako je navedeno, 05.12.2023. godine, oko 10:00 sati Sebija Izetbegović je pokušala ući na kapiju KCUS-a koja je namijenjena za ulaz dostavnih vozila i generalnog direktora KCUS-a, kao i drugih vozila čiji je ulaz u KCUS najavljen.

Opis nemilog događaja

Kolega Said Spiljak, koji obavlja poslove zaštitara u KCUS-u, budući da nije imao najavu za ulazak imenovane sa vozilom i postupajući po pravilima o internoj kontroli KCUS-a, Sebiji Izetbegović nije dopustio ulaz kroz pomenutu kapiju, te je Sebija Izetbegović vozilom ušla na glavni ulaz KCUS-a, zatim došla do kolege Said Spiljka, bacila njegovu motorolu na pod i pljunula ga, uz psovke i druge pogrdne riječi kojih se kolega Spiljak, zbog doživljenog stresa, i ne sjeća. O ovom nemilom događaju, pisali su i brojni portali.

Imajući u vidu navedeno, a prije svega činjenicu da je kolega Said Spiljak samo radio svoj posao shodno važećim procedurama na KCUS-u, kao i zakonske i podzakonske propise, te interne akte KCUS-a, a kojim se reguliše rad, ponašanje i postupanje zaposlenih na radnom mjestu, kao i ponašanje pacijenata, a prije svega obaveza poštivanja časti, dostojanstva i ugleda radnih kolega, obraćamo Vam se ovim putem sa zahtjevom da povodom napada na Skopljak Saida na radnom mjestu od strane Sebije Izetbegović, bivše generalne direktorice KCUS-a koji se prema našim saznanjima, desio 05. decembra tekuće godine, provedete sve procedure propisane pozitivnim propisima, potpuno i pravilno utvrdite činjenično stanje i shodno tome donesete odgovarajuće odluke, a sve kako bi se očuvao integritet i dignitet radnika KCUS-a i spriječile ovakve neželjene situacije”, navodi se.

Ekskluzivno! Kako izgleda ponašanje lame u urbanom okruženju.

Posted by Raja sa biroa Official on Thursday, December 7, 2023