Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović uputio telegram saučešća Erdoganu: Terorizam najveći sigurnosni izazov

Bakir izetbegovic (5)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu povodom terorističkog napada koji se dogodio u srijedu u večernjim satima, a u kojem je poginulo najmanje 28 osoba, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Poštovani predsjedniče Erdogan, užasnut sam serijom terorističkih napada koji u zadnje vrijeme pogađaju Republiku Tursku i njene građane, odnoseći na stotine nedužnih života i unoseći nemir u srca svih nas. Posljednji u nizu napada koji se dogodio u središtu Ankare potvrdio je činjenicu da je terorizam najveći sigurnosni izazov u današnjem svijetu s kojim se svi moramo uhvatiti u koštac”, stoji u telegramu saučešća.

Navodi se i da su “Bosna i Hercegovina i Turska jasno opredijeljene da u toj borbi imaju aktivnu ulogu”.

“Zato i sada, suočeni sa novim napadima i desetinama novih žrtava, stojimo čvrsto uz Vas i turski narod, sa uvjerenjem da ćete se oduprijeti teroru i nasilju. Sa tugom u srcu, Vama gospodine predsjedniče i turskom narodu upućujem svoje najdublje saučešće, uz želju i nadu da će se ovaj bezumni zločin i prolivanje krvi okončati”, poručio je Izetbegović u telegramu.