Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Izetbegović: Zahtjevi HDZ-a su opravdani

18/05/2015

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, ujedno zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) razgovarao je danas u zgradi državnog predsjedništva s liderom Hrvatske demokratske zajednice i također članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem povodom nesuglasica koalicionih partnera koji čine Federalnu vladu.

Izetbegović je nakon sastanka novinarima rekao da on podržava opravdani Čovićev zahtjev o imenovanju rukovodstava firmi gubitaša u FBiH kao što su Aluminij i Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HZHB), ali i svi drugih gubitaša.

Izetbgović, kako je rekao, sutra bi trebalo da se sastane i s liderom treće učesnice Koalicije na federalnom nivou Željkom Komšićem, predsjednikom Demokratske fronte, koji danas boravi u Unsko-sanskom kantonu.

– Svi moramo činiti kompromise i dogovarati se ako želimo sačuvati Koaliciju – rekao je, između ostalog, Izetbegović povodom nesuglasica među strankama učesnicama koalicije na nivou FBiH.

Na novinarsko pitanje je li mu dosadilo da “vadi kestenje između HDZ-a i DF-a” odgovorio je da mu ne može dosaditi ništa što je na tragu boljih odnosa u FBiH.

Povodom nesuglasica u Federalnoj vladi, Mladen Ivanić, predsjedavajući državnog predsjedništva, novinarima je kazao da ne vjeruje da se ta situacija može preliti i na odnose u vlasti na državnom nivou. Smatra da će “ispipavanje snaga među učesnicima Koalicije na federalnom nivou”, odnosno testiranje njihove političke moći, trajati još dvije do tri nedjelje.

Neće se odraziti na funkcioniranje Vijeća ministara, ali može usporiti reformske procese, smatra Ivanić.

Ne misli da će doći do “pucanja” federalne koalicije jer, naprosto, nema druge, zaključio je.

Komentari

2 Comments

  1. AV AV

    18/05/2015 at 18:07

    Baka jadu jedan. Nisu te firme ni Draganove ni tvoje da ih ovako javno rastaljujete. Pa ima li i jedan tuzilac u ovoj zemlji muda da vas pohapsi vise.

  2. rajko

    19/05/2015 at 19:14

    Nemojte Baketa,ide kongres sta ce mu sad raspad vlasti.Mozda ce tad jebat mater Covicu kad se sve smiti nakon preuzimanja SDA

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.