Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prekršio stroga religijska pravila kako bi spasio život dječaku

SCCZEN_150515SPLACCIDENT1_620x310

Harman Singh, 22-godišnji student iz Indije koji trenutno živi u Aucklandu, prekršio je stroga vjerska pravila sikhizma i skinuo turban s glave kako bi pomogao petogodišnjem sirotom dječaku kojeg je u petak udario automobil dok je u društvu sestre koračao prema školi.

[pull_quote_left]Sikhi svoje turbane prema strogom protokolu smiju skidati samo u iznimnim situacijama, međutim zajednica je Singhov potez pozdravila jer je to učinio u iz pravog razloga, iz čovječnosti[/pull_quote_left]

Singh je turban skinuo kako bi ga podmetnuo pod glavu dječaka koji je iz nje obilno krvario, a uz mališana je ostao sve do dolaska liječnika uz brojne druge ljude koji su se tamo zatekli.

Dječak je u bolnicu prebačen s vrlo teškim ozljedama, ali liječnici su u nedjelju saopštili da se više ne nalazi u kritičnom stanju.

Sikhi svoje turbane prema strogom protokolu smiju skidati samo u iznimnim situacijama, međutim zajednica je Singhov potez pozdravila jer je to učinio u iz pravog razloga, iz čovječnosti.

“Turban se u našoj zajednici ne skida. Zbog njega se gine! Međutim, Singha nije bilo briga što mu je glava otkrivena u javnosti, u tom je trenutku samo razmišljao o tome da spasi dječaka”, ispričao je za New Zeland Herald Gagan Dhillon, sikh koji se također zatekao na mjestu nesreće.