Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opoziv načelnika

Izlaznost glasača na referendum u Općini Stari Grad do 11.00 sati manja od pet posto

opoziv stari grad
FOTO: Fena

Prvi rezultati očekuju se sedam sati nakon zatvaranja biračkih mjesta, a drugi rezultati narednog dana do 19.00 sati, kada će biti prebrojani glasovi dobijeni putem mobilnih timova, glasanje u odsustvu

Na području sarajevske Općine Stari Grad, jutros je otvoreno 46 biračkih mjesta na kojima  36.193 glasača imaju priliku da se izjasni o opozivu načelnika te općine Ibrahima Hadžibajrića. 

Formirana su četiri mobilna tima za 48 prijavljenih osoba, a  587 je registriranih za glasanje putem pošte.

Predsjednik Općinske izborne komisije Stari Grad Sarajevo Mirza Imamović saopćio je prvi preliminarni presjek  rezlutata izlaznosti građana na glasačka mjesta do 11.00 sati. 

– Do sada imamo 1.771 glasača koji su došli da ostvare svoje glasačko pravo, što je negdje manje od pet posto od ukupnog broja glasača sa pravom glasa na području Općine Stari Grad – kazao je Imamović Feni.

Navodi da na biračkim mjestima sve protiče u redu. 

– Na terenu sve je pod kontrolom, birački odbori su tu, Policijska uprava Stari Grad je također na raspolaganju i  nema nikakvih problema – kazao je Iamović.

Naredni pregled izlasnosti birača biće objavljen u 15.00 sati. 

Biračka mjesta se zatvaraju u 19.00 sati.

Prvi rezultati očekuju se sedam sati nakon zatvaranja biračkih mjesta, a drugi rezultati narednog dana do 19.00 sati, kada će biti prebrojani glasovi dobijeni putem mobilnih timova, glasanje u odsustvu.

Konačni rezultati će biti najkasnije 30 dana od održavanja referenduma.