Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bratunac

Izlila Drina i poplavila Rajsku plažu, načinjena materijalna šteta (FOTO)

20210213141429_646173

Član Štaba civilne zaštite Bratunca Vojin Ostojić rekao je da je vodostaj Drine u posljednja dva dana u blagom opadanju i da nije pričinila štete u voćnjacima i na njivama jer one još nisu zasijane

Vodostaj rijeke Drine kod Bratunca povećan je uslijed obilnih kiša u gornjem toku i slivu ove rijeke, koja je poplavila izletište Rajska plaža i izvjestan broj voćnjaka uz lijevu obalu.

Nabujali Lim, Tara, Piva, Sutjeska, Ćehotina, Bistrica, Kolina, Prača i Rzav doveli su do porasta vodostaja Drine i pojave podzemnih voda na poljoprivrednim površinama uz ovu rijeku na kojima su nastala brojna jezerca i lokve.

Član Štaba civilne zaštite Bratunca Vojin Ostojić rekao je da je vodostaj Drine u posljednja dva dana u blagom opadanju i da nije pričinila štete u voćnjacima i na njivama jer one još nisu zasijane.

Na Rajskoj plaži pričinjena je šteta na dijelu “Adrenalin parka”, a poplavljeni su i privremeni drveni objekti.

Rijeka Drina poplavila je kamp kućice u naselju Patkovina, kilometar nizvodno od Foče (Foto: foca24.info)

Poplavljena je ljetna bina, klupe za odmor, te objekti koji u toku ljetne sezone služe za pružanje ugostiteljskih usluga, kao i roštiljnice i pečenjare.

Kao i prethodnih godina, nakon povlačenja Drine u korito, na plaži će ostati velika količina mulja, blata, grana, drveća i drugog otpada što će iziskivati organizovanje čišćenja i troškove da bi ovo omiljeno izletište idućeg ljeta opet služilo za odmor, zabavu, druženje i rekreaciju hiljada stanovnika Bratunca i okolnih opština, koji ga svakodnevno posjećuju tražeći osvježenje u talasima čiste Drine.