JP Autoceste FBiH

Izmjena režima saobraćaja na autocesti A1

izmjena rezima saobracaja na a1

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati preusmjeravanjem na dvosmjerno odvijanje saobraćaja u jednom kolniku

Zbog radova godišnjeg redovnog pregleda i održavanja opreme u tunelima na autocesti A1 od 10. do 30. aprila bit će izmijenjen režim saobraćaja u tunelima: 1. mart, Gaj, Igman, Vis, 25. novembar, Grab i Bijela Vlaka.

Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj će se odvijati preusmjeravanjem na dvosmjerno odvijanje saobraćaja u jednom kolniku prema privremenoj prometnoj signalizaciji u sljedećem rasporedu:

– Zatvaranje desne kolničke trake (smjer Sarajevo zapad – Lepenica) u zoni tunela Gaj i Igman i preusmjerenje prometa na lijevu kolničku traku u dvosmjerni režim odvijanja prometa u trajanju od 10. 4. u 8 sati do 11. 4. u 20 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelima Gaj i Igman koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje lijeve kolničke trake (smjer Lepenica – Sarajevo zapad) u zoni tunela Igman i Gaj i preusmjerenje prometa na desnu kolničku traku u dvosmjerni režim odvijanja prometa u trajanju od 11. 4. u 20 sati do 13. 4. u 8 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelima Gaj i Igman koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje desne kolničke trake (smjer Zenica jug – Lašva) u zoni tunela 1.mart i preusmjerenje prometa na lijevu kolničku traku u dvosmjerni režim odvijanja prometa u trajanju od 15. 4. u 8 sati do 17. 4. u 08.00 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelu 1. mart koji se nalazi na navedenoj dionici.

– Zatvaranje lijeve kolničke trake (smjer Zenica jug – Lašva) u zoni tunela 1.mart i preusmjerenje prometa na desnu kolničku traku u dvosmjerni režim prometa u trajanju od 17. 4. u 8 sati do 19. 4. u 8 sati. U navedenom periodu planiran je servis tunela 1.mart koji se nalazi na navedenoj dionici.

– Zatvaranje desne kolničke trake (smjer Lepenica – Tarčin) u zoni tunela Vis, 25. novembar i Grab i preusmjerenje prometa na lijevu kolničku traku u dvosmjerni režim prometa u trajanju od 22. 4. u 8 sati do 24. 4. u 20 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelima Vis, 25.novembar i Grab koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje lijeve kolničke trake (smjer Tarčin – Lepenica) u zoni tunela Grab, 25. novembar i Vis i preusmjerenje prometa na desnu kolničku traku u dvosmjerni režim prometa u trajanju od 24. 4. u 8 sati do 27. 4. u 8 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelima Vis, 25.novembar i Grab koji se nalaze na navedenoj dionici.

– Zatvaranje dionice Međugorje – Bijača, desna strana (smjer Međugorje – Bijača) u periodu od 29. 4. u 18 sati do 30. 4. u 1 sat. U navedenom periodu planiran je servis u tunelu Bijela Vlaka koji se nalazi na navedenoj dionici.

– Zatvaranje dionice Međugorje – Bijača, lijeva strana (smjer Bijača – Međugorje) u periodu od 30. 4. od 1 do 8 sati. U navedenom periodu planiran je servis u tunelu Bijela Vlaka koji se nalazi na navedenoj dionici.

Privremena prometna signalizacija postavit će se u skladu sa Pravilnikom o prometnim znakovima i signalizaciji na cestama, načinu obilježavanju radova i prepreka na cesti i znakovima koje sudionicima u prometu daje ovlaštena osoba, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.