Europa liga

Napoli na engleskom tlu ne zna za pobjedu, a večeras idu u goste “pravim domaćinima”

aubameyang_lacazette_arsenal

Arsenal i Napoli odigrat će večeras prvu utakmicu četvrtfinala Europa lige

Meč dostojan eliminacionih faza Lige prvaka gledat ćemo večeras u 21 sat u sjevernom Londonu, gdje će se sastati domaći Arsenal i gost iz Italije, Napoli.

Nakon niza dobrih rezultata poslije kojih su se našli na trećem mjestu domaćeg prvenstva, Arsenal je u posljednjem meču u ligi izgubio u gostima protiv Evertona, i to na razočaravajući način, “bez ispaljenog metka”.

Napoli u Italiji već tradicionalno drži drugu poziciju iznad neprikosnovenog lidera Juventusa, ali u posljednje dvije utakmice zabilježili su neočekivano loše rezultate – poraz od Empolija 2:1 te remi sa Genoom 1:1 na svom stadionu.

Arsenal je ove sezone zastrašujuće dobar na Emiratesu, ali ista ekipa je neprepoznatljiva kad gostuje. Statistika ne laže.

Londonski klub ima najveću razliku između domaće i gostujuće forme u engleskom prvenstvu. Da se broje samo domaći rezultati, Arsenal bi bio na trećem mjestu, samo četiri boda iza lidera Cityja, dok bi u slučaju računanja samo gostujuće forme bili deseti.

Jedina je Arsenal ekipa u Engleskoj koja ni na jednom gostovanju nije sačuvala mrežu, što je čak pošlo za rukom i Fulhamu i Huddersfieldu, ekipama koje su ispale iz lige nekoliko kola prije kraja.

Topnike tješi potencijalni povratak ključnih igrača, Laurenta Koscielnog te Granita Xhake koji su propustili nekoliko mečeva. Prema riječima trenera Unai Emeryja, najbolji napadač ekipe Aubameyang bio je bolestan pa je prethodne mečeve počinjao s klupe.

Španac uvijek ima neko iznenađenje u ekipi, pa treba sačekati prije prognoziranja ko će započeti večeras, Aubameyang ili Lacazette, te da li ćemo vidjeti povremeno briljantnog, ali i često kritikovanog Mesuta Ozila.

Napoli na engleskom tlu ima neslavnu statistiku – bez pobjede je devet mečeva, a večeras će pokušati skinuti taj maler.

U tom naumu, prema najavama italijanskih medija, krenut će sa dvije brzonoge napadačke opcije – Mertensom i oporavljenim Insigneom.


Svi statistički pokazatelji ukazuju na to da bi Arsenal trebao trijumfovati u večerašnjem meču, a MOZZART nudi fantastičnu KVOTU 2.40 na pobjedu domaćina.

Ipak, poznavajući odbranu londonskog kluba koja uvijek “nađe način” da primi bar jedan gol, odlična je i MOZZART KVOTA 1.87 da oba tima daju gol i 3+ golova na meču.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!